article

Reduceri de sezon pana la -61% Camping Alpinism si Escalada Imbracaminte Barbati Imbracaminte Femei Incaltaminte Barbati Incaltaminte Femei

Politica de retur

Politica de retur

  In conformitate cu OUG 34/2014, "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor, si anume taxa de transport. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului (consumatorului), folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.

    In aceasta situatie, Clientul se obliga sa notifice SC ALPIN EXPE SRL, privind intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail / fax / formular de retur etc). urmatoarele informatii:
•    Datele de identificare: nume, prenume, adresa de livrare si numar de telefon;
•    Numarul comenzii;
•    Produsele care se vor returna;
•    Motivul returului (optional)
•    Modalitatea de stornare (fie se pot inlocui produsele returnate cu alte produse de o valoarea cel putin egala, fie se pot restitui banii in contul clientului prin virament bancar – atentie, contul bancar trebuie sa fie pe numele clientului care a efectuat comanda).

     Clientul este responsabil sa se asigure ca produsele se vor returna in maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului, in caz contrar SC ALPIN EXPE SRL poate refuza coletul.
      In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu SC ALPIN EXPE SRL). 
      SC ALPIN EXPE SRL isi rezerva dreptul de a nu accepta returul produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjerie intima, ciorapi si produse consumabile. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

      SC ALPIN EXPE SRL recomanda Clientului sa pastreze cutia/ambalajul produsului pe perioada celor 14 zile calendaristice in care se poate exercita dreptul de retur al produsului. Daca produsul este returnat fara ambalajul original, SC ALPIN EXPE SRL isi rezerva dreptul de a retine o cota parte din suma de bani ce urmeaza a fi returnata, pentru a readuce produsul in starea initiala(1-50%).

        Pentru o mai rapida solutionare a cererilor clientilor, SC ALPIN EXPE SRL accepta retururi EXCLUSIV prin curierat rapid, retururile prin Posta Romana nefiind acceptate. Retururile se fac intotdeauna pe adresa: Str. Primariei Nr.9, Oradea, Bihor, Romania si trebuie sa contina o copie a facturii.

Conditii de returnare in termenul de 14 de zile calendaristice din momentul achizitiei:
•    Produsul trebuie sa fie in stare noua, fara uzura, zgarieturi, ciobituri, lovituri, sau vicii cauzate de un soc extern.
•    Produsul trebuie returnat in cutia originala, impreuna cu toate accesoriile primite.
•    Toate acestea trebuie impachetate corespunzator pentru a fi protejate impotriva eventualelor deteriorari din timpul transportului. Lipsa sau deteriorarea ambalajului, etichetelor, marcajelor de pe produse poate atrage reducerea valorii returnate in urma returului
•    Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou.

Nerespectarea acestor conditii poate duce la aplicarea unui comision de readucere la conformitate sau refuzarea cererii de retur. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, putem solicita valoarea pentru readucerea in stadiul initial. Acest decizie va fi comunicata in baza unei constatari estetice si tehnice a produsului returnat.Valoarea de readucere a produsului la starea initiala este intre 1-50% din pretul produsului, la momentul efectuarii comenzii.

Stornarea banilor se va face in maxim 14 zile calendaristice de la receptionarea produsului returnat.

Orice alte drepturi/obligatii/cerinte legate de procedura de retur, care nu se regasesc in textul de mai sus, intra sub incidenta legii in vigoare, si anume OUG 34/2014.
Pentru mai multe detalii, va rugam consultati textul Ordonantei de Urgenta a Guvernului 34/2014, atasat mai jos.

Va punem la dispozitie un formular de retur care il puteti trimite pe adresa de email contact(@)alpinexpe.ro, pentru a initia procedura de retur.

Documente atasate