Harta Muntii Nostri – Muntii Rodnei ed. 3

18,00 lei

În stocEAN: 5948490930528

Livrare gratuită pentru comenzile peste 300 RON!

Descriere

Muntii Rodnei fac parte din grupa nordica a Carpatilor Orientali, cu inaltimea maxima de 2.303 de metri, atinsa in Vf. Pietrosul Rodnei, fiind cei mai inalti si mai greu de strabatut din lantul Carpatilor Orientali.

Culmea principala, cu o lungime de peste 50 km si o latime de 30-40 km, orientata est-vest, este abrupta spre nord si domoala spre sud.

Muntii apar sub forma unui horst alcatuit din sisturi cristaline, delimitat de falii profunde: Dragos Voda (la nord) si Rodnei (la sud). Din intregul lant carpatic oriental, Muntii Rodnei pastreaza cel mai bine urmele ghetarilor cuaternari. Acesti munti prezinta numeroase circuri glaciare (Ineu – Lala, Negoiescu, Iezer, Buhaescu, Izvorul Cailor, Puzdrele etc.), chei si defileuri (Cheile Bistricioarei, defileurile Stramba, Rebra, Cormoaia, Pasul Prislop etc.), cascade (Cascada Cailor, cu o cadere de peste 80 m, fiind cea mai mare din tara, treapta principala avand peste 16 m inaltime, Guset, Cormoaia, Anies, Puzdrele – la 1.520 m altitudine).

In Muntii Rodnei gasim si un numar mare de pesteri dintre care cele mai importante sunt: Pestera Izvorul Tausoarelor, cu o lungime de peste 16 km, Pestera Maglei, Pestera Jgheabul lui Zalion (galeriile sale totalizeaza 2.121 m si are o denivelare de 226 m, intrarea in pestera facandu-se printr-un aven adanc de 44 m, cu un diametru de 3 m), Pestera Grota Zanelor, cu o lungime de 4.368 m, avand coeficientul de ramificatie cel mai mare din Romania, Pestera Izvorul Albastru al Izei, cu o lungime de 2.500 m, Pestera Baia lui Schneider, situata la peste 1.500 m altitudine si cu o lungime de 430 m.

Parcul National Muntii Rodnei reprezinta cea mai mare arie protejata din Carpatii Orientali, cu o suprafata de 47.227 de hectare, din care 3.300 de hectare au fost declarate rezervatie a biosferei in anul 1979.

Continut:

  • harta realizata la scara de 1:55.000
  • descrierea celor 26 trasee
  • pentru detalii suplimentare si posibilitatea de descarcare a traseelor, accesati website-ul Muntii Nostri
  • editia a 2-a – 2016

Specificații

Tip

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Harta Muntii Nostri – Muntii Rodnei ed. 3”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *