Harta Muntii Nostri – Muntii Ceahlau ed. 2

21,00 lei

În stocEAN: 5948490930597

Livrare gratuită pentru comenzile peste 300 RON!

Descriere

Masivul Ceahlău reprezintă cel mai renumit şi mai impresionant masiv din partea centrală a Carpaţilor Orientali, fiind unul dintre puţinele complexe carpatine care mai pastrează încă eşantioane nealterate ale naturii. Ceahlăul este cel mai impunător masiv din Carpaţii Orientali, fiind situat în partea centrală a acestora, mai precis la intersecţia paralelei de 47° latitudine nordică cu meridianul de 26° longitudine estică.

Înconjurat de valea Bistricioarei la nord, valea Bicazului la sud, valea Bistriţei la est şi văile Bistrei, Pinticului şi Jidanului la vest, masivul Ceahlău este constituit dintr-un sistem de culmi dispuse radial, având altitudini ce variază între 1000-1300 m şi care converg către cele două puncte mai înalte: Vârful Ocolaşul Mare – 1907 m şi Vârful Toaca – 1904 m.

Parcul Naţional Ceahlău a fost constituit iniţial ca arie protejată prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 1625 din 1955. Limitele actuale, marcate în teren printr-un pătrat roşu cu chenar alb, au fost stabilite prin H.G. nr. 230 din 2003 privind “Delimitarea rezervaţiilor biosferei, parcurilor naţionale şi naturale şi constituirea administraţiilor acestora”. Suprafaţa actuală a Parcului Naţional Ceahlău este de 7.742,5 ha.

Harta Masivului Ceahlău poartă indicativul MN09, ceea ce-nseamnă că este al nouălea număr din colecţia „Munţii Noştri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere şi s-a tiparit pe hârtie rezistentă la umiditate. Este uşor de citit şi simplu de utilizat datorită stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke şi datorită structurării practice ale informaţiilor. Totul este la îndemână, exact acolo unde este necesar, fiind utilă atât pasionaţilor de drumeţii cât şi profesioniştilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu în limbile română şi engleză, unele trasee având ataşate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o casetă tehnică conţinând: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcuş total, coborâre totală, timp de parcurgere dus-întors, practicabilitate în funcţie de anotimp etc. Harta conţine şi un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util în măsurarea rapidă a distanţelor pe hartă. Umbrirea şi curbele de nivel scot în evidenţă relieful, uşurând orientarea.

Specificații

Tip

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Harta Muntii Nostri – Muntii Ceahlau ed. 2”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *