Ham CAMP Energy – impresii după sezonul de primăvară

Începând cu sezonul 2022 am completat linia de echipamente via ferrata cu produse CAMP, companie italiană cu o impresionantă tradiție în domeniu. Am avut ocazia să le punem la treabă pe traseele din Transilvania, fiind testate atât de ghizii noștri, cât și de participanții la activități.

CAMP Energy

 

Probabil cel mai ușor ham din recuzita noastră, cântărește doar 305 grame! Asta datorită construcției extrem de simple și a materialelor lightweight de ultimă generație.

Ajustarea în jurul bazinului se face cu o singură cataramă metalică, iar buclele pentru picioare sunt elastice, fără catarame. Căptușeala din jurul taliei și picioarelor este din spumă termoformată, plăcută la atingere și foarte ușoară.

Prin urmare, echiparea și dezechiparea se face extrem de rapid. Hamul CAMP Energy este excelent pentru activități dinamice cum este via ferrata. Însă, în momentele de repaus, atârnat în coardă sau autoasigurare, hamul tinde sa devină incomod. Ca atare, pentru activități ce necesită perioade statice mai lungi (gen multipitch), recomandarea noastra este un ham cu o captușeală mai groasă și implicit mai comodă.

Deoarece pentru ajustare se folosește sistemul cu o singura cataramă, plaja de reglare este destul de redusă, iar sugestia noastră e ca hamul sa fie testat/probat în prealabil și achiziționat la dimensiunea potrivită (disponibil de la XS la XL).

Sistemul de ajustare cu o catarama și bucle elastice pentru picioare

Ca și concluzie, hamul CAMP Energy este excelent pentru activități de via ferrata și escaladă sportivă, datorită construcției solide, a greutății reduse și a versatilității. Iar prețul este foarte atractiv.

Detalii referitoare la ture – https://www.clubapuseni.ro/