Lonjă via ferrata CAMP KINETIC REWIND PRO

Începând cu sezonul 2022 am completat linia de echipamente via ferrata cu produse CAMP, companie italiană cu o impresionantă tradiție în domeniu. Am avut ocazia să le punem la treabă pe traseele din Transilvania, fiind testate atât de ghizii noștri, cât și de participanții la activități.

Vă prezentăm în cele ce urmează câteva impresii după un sezon de primăvară foarte intens.

CAMP KINETIC REWIND PRO

Am folosit această lonjă de via ferrata împreună cu hamul CAMP Energy, despre care am scris o recenzie aici: https://clubapuseni.ro/review-camp-energy/

Pe scurt, CAMP Kinetic Rewind Pro e WOW!

Piesa de rezistență  a acestui kit de via ferrata este sistemul excelent de prindere pe cablu al carabinierelor CAMP Horai. Feedback-ul utilizatorilor este la superlativ, neexistând termen de comparație până în acest moment. Începătorii au apreciat lejeritatea utilizării carabinierelor și ușurința folosirii acestora chiar de la primul traseu de via ferrata. De notat este și greutatea redusă în comparație cu articolele similare din recuzita noastră.


Carabiniera CAMP Horai, în comparație cu alte 2 modele

Un alt aspect interesant este sistemul de prindere al lonjei la ham. Bucla are o componentă elastică (foto mai jos), prin urmare absorbitorul de energie (acel săculeț închis cu fermoar) este poziționat foarte aproape de ham. Avantajele observate de noi sunt următoarele:

  • Absorbitorul de energie face un balans mult mai mic în comparație cu alte lonje
  • Absorbitorul de energie nu se va mai lovi de genunchi și nu ne încurcă la mers

Bucla de prindere la ham are o componentă elastică

Ca și detalii tehnice, lonja CAMP Kinetic Rewind Pro respectă toate standardele de siguranță în vigoare la acest moment.