Karst Hydrogeology of Romania ( Hidrologia Carstului )

180,00 lei

În stocEAN: 1000000001617

Livrare gratuită pentru comenzile peste 300 RON!

Descriere

Volumul reprezinta prima lucrare cu caracter hidrogeologic despre carstul din Romania. Este o lucrare de autori, fiecare zona carstica fiind prezentata de catre cercetatorul sau cercetatorii care au participat efectiv la cunoasterea hidrogeologica.
In lucrare este prezentata hidrogeologia tuturor arealelor cu extinderi semnificative ale rocilor carbonatice, de la zonele montane la cele litorale.
In primele doua parti introductive ale volumului se face o prezentare generala a extinderii si constitutiei litologice a zonelor carstice din Romania, a clasificarii lor hidrogeologice si a istoricului cercetarii lor hidrogeologice.
Partea a treia a lucrarii prezinta in detaliu hidrogeologia a 23 de zone carstice, autorii oprindu-se asupra geologiei, morfologiei si istoricului cercetarilor. Capitolele de hidrogeologie prezinta in detaliu sistemele carstice, marcarile cu trasori efectuate si carcteristicile hidrodinamice si chimice ale principalelor surse carstice. Demersurile autorilor sunt sustinute de un material grafic bogat, din care nu lipsesc hartile hidrogeologice color la marimile A4 si A3.
Partea a patra a lucrarii „Arealele carstice si apele termominerale”, prezinta principalele zacaminte de ape termominerale din Romania, localizate in roci carbonatice.
Volumul este prezentat in limba engleza de catre Iancu Oraseanu si Adrian Iurkiewicz (editori).

Specificații

Tip

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Karst Hydrogeology of Romania ( Hidrologia Carstului )”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *