feature

Reduceri de sezon pana la -61% Camping Alpinism si Escalada Imbracaminte Barbati Imbracaminte Femei Incaltaminte Barbati Incaltaminte Femei

Sympatex

SympaTex

Textile functionale cu 100% rezistenta la apa, 100% rezistenta la vant, respirabilitate optima si 100% reciclabil “garantia verde”, membrana Sympatex® ofera optimul de performanta, protectie si confort in utilizare in orice conditii de vreme.

PERFORMANTA DE TOP

 • 100% rezistenta la apa
 • coloana de apa pentru membrana > 45.000 mm
 • respirabilitate optima
 • 100% rezistenta la vant
 • membrana foarte subtire si foarte elastica, fara pori
 • extrem de rezistenta
 • control climatic dinamic: rata de inlaturare a vaporilor creste pe masura ce creste activitatea fizica

logo

Maximum de ecologizare:

 • 100% membrana reciclabila din polyester testat
 • 100% reciclabil, fara laminare PFC
 • fara PTFE
 • aprobat bluesign®
 • certificate Oeko Tex® Standard 100
 • ara tratament cu Fluorocarbon
 • 100% material reciclat

Proprietati de protectie:

 • rezistenta la apa durabila, indiferent de vreme, spalare, curatare uscata, utilizarea indelungata la hiking sau patata de carburanti sau uleiuri
 • protectie excelenta impotriva virusilor, bacteriilor si a lichidelor corpului
 • rezistenta la diferite chimicale
 • este potrivita si pentru utilizarea medicala datorita compatibilitatii bio
 • protectie termala
 • protectie la condens

 

waterproof

100 % rezistenta la apa

 

waterproof

Cand calatorim, suntem expusi la conditii neprevazute de vreme. Textile functionale care asigura 100% rezsitenta la apa, membrana Sympatex confera performante excelente si iti creaza conditiile necesare pentru ca tu sa te bucuri de natura.

Rezistenta la apa a membranei este masurata pornind de la presiunea coloanei de apa de la care materialul permite apei sa penetreze. Conform EN343, o membrane este impermeabila daca poate rezista unei presiuni de 1300 mm. In conformitate cu ISO 81, membrana Sympatex depaseste cu mult aceste valori si este extrem de rezistenta la apa cu o valoare a coloanei de peste 45000 mm.

 

 

waterproof
 1. cilindru de sticla
 2. apa
 3. membrana
 4. membrana Sympatex: > 45,000 mm
 5. EN 343 standard: 1,300 mm

 

breathable

Respirabilitate Optima

breathable

Imbracaminte respirabila care indeparteaza perspiratia sub forma vaporilor, pentru ca pielea sa mentina un climat placut si sa impiedice supra incalzirea.

In contrast cu alte tehnologii de membrane, membrana Sympatex lipsita de pori este bazata pe un principiu fizic si chimic. Partea membranei care atrage apa (hidrofilica) absoarbe umezeala corpului si o directioneaza in exterior prin evaporare. Moleculele cu vaporii de apa sunt transportate in exterior de-a lungul lantului de molecule hidrofile. Structura moleculara (componentele hidrofilice) a membranei Sympatex inghite practic umezeala si astfel confera spatiu pentru transportul vaporilor de apa si evaporarea rapida. Acest efect creste cu cat creste diferenta dintre temperature si umezeala. Cerinta pentru aceasta functie este un gradient de presiune partiala a temperaturii si umiditatii de la interior la exterior.

breathable
 1. temperatura exterioara approx. 20°C
 2. temperatura gradient
 3. temperatura interioara approx. 37°C
 4. umiditate exterior joasa: approx. 60%
 5. umiditate gradient
 6. umiditate interioara ridicata: approx. 90%

waterdroplet picaturi de apa

molecules molecule de vapori de apa

Membrana:

Hydrophilic polyether poliester hidrofilic

Hydrophobic polyester poliester hidrofobic

 

 

windproof

100% rezistenta la vant

 

windproof

Membrana Sympatex este 100% rezistenta la vant, conform cu DIN EN ISO 9237. Aceasta proprietate functionala este importanta pentru a evita efectul de racire al vantului, sentimentul subiectiv de a simti raceala din vant.

Vantul reduce stratul de caldura al aerului din jurul corpului. Temperatura perceputa este mai scazuta decat temperature actuala. Cu membrana Sympatex nu exista acest efect al vantului: 0 litri de aer pe secunda trece prin 1 m2 de membrana Sympatex. Aceasta inseamna ca, conform DIN EN ISO 9237, membrana Sympatex este 100% rezistenta la vant si previne orice lacune in performanta.

 

windproof

temperatura / viteza vantului

 

Actual temperature temperatura actuala

Perceived temperature temperatura perceputa

 

Control climatic dinamic

Cu cat corpul tau transpira mai mult, cu atat mai multa umezeala poate membrana sa transporte in exterior. Eficienta “Membranei Tehnologice Inteligente si Dinamice” creste astfel dinamic si pe masura nevoii. Valoarea RET (Resistance Evaporation Transmission / Transmisia Rezistentei de Evaporare) este utilizata ca o valoare pentru a masura respirabilitatea. Aceasta este rezistenta pe care un material o are la vaporii de apa. Valoarea RET mai mica de 6 descrie o respirabilitate foarte buna. Membrana Sympatex are performante exceptionale de top cu o valoare RET de 0.5 (cu cat este mai mica, cu atat este mai performanta).

Produse care beneficiaza de aceasta tehnologie: